Soms heb je gewoon een goed basis recept nodig om af en toe heerlijk granola te kunnen eten, met kokosyoghurt is mijn favoriet!, zonder de gluten.
Zeker als je zoals ik last krijgt van je gezondheid als je gluten eet. Ik heb geen coeliakie maar wel psoriasis, dit is een auto immuun aandoening die bij mij erger wordt door bijvoorbeeld het eten van gluten. Nou is het zo dat veel gluten eten voor niemand echt gezond is, want gluten kunnen de darmwand beschadigen waardoor de kans groot is dat het immuun systeem overbelast raakt. Dit recept is dus voor iedereen die om zijn gezondheid geeft en het niet erg vind om 15 minuten in de keuken te staan. (Zo lang duurt het voor het maken van deze granola!)
Hier volgt het recept:
Ingrediënten:
- 250 gram glutenvrije havervlokken
- 100 gram pecan noten
- 75 gram pompoen pitten
- 75 gram walnoten
- 60 gram kokosolie
- 3 eetlepels gebroken lijnzaad
- 50 gram geraspte kokos
- 1 eetlepel kaneel
- snuf zout
- optioneel: 2 eetlepels ahornsiroop
En hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden
- Hak de walnoten en pecannoten in grove stukjes.
- Doe alle ingrediënten behalve de kokosolie en eventueel de ahornsiroop in een grote kom en hussel door elkaar. Smelt de kokosolie en verdeel dit al scheppend door het granola mengsel. Voeg nu ook de ahornsiroop toe en meng goed door.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de gehele bakplaat.
- Bak in 20-22 minuten mooi goudbruin. Laat het mengsel echt goed afkoelen en schep het dan in een luchtdichte pot of bak. Je kunt er gemakkelijk twee weken van eten; het blijft lekker crunchy.
Lekker dus met kokos yoghurt en granaatappel pitjes erover!